Původně zamýšlený program nám trochu narušila nepřítomnost Jablonce, dík tedy patří olomouckým děvčatům, která hrála 3 utkání po sobě (v sestavě o rok až dva mladší než ostatní) a umožnila tak sehrát tři zápasy i nám.

První jsme tedy nastoupili plánovaně proti Slanému, s tím jsme se střetli před 14 dny, věděli jsme tedy, že nejde o snadného soupeře. Oproti minulému zápasu holkám ze Slaného chyběla šikovná „devítka“, my naopak byli posíleni především o Barču a Sofii, tím spíš měl být náš výkon mnohem přesvědčivější. Velmi dobře v útoku zahrála Danča, která si jako jedna z mála s ničím moc hlavu neláme, nesype se při každém doteku, byť je sama většinou nejlehčí hráčkou na hřišti, a hraje přímo ke koši. Maximum na obou stranách odehrála Ema, neúnavně svým spoluhráčkám vytvářela šance, které však stále nedokážeme proměňovat aspoň s poloviční úspěšností. Nestojí za tím přitom nějaká nedovednost, ale HLAVA – když jsme ji zapojili, dokázali jsme například několikrát výborně ubránit soupeře ještě na jeho půlce.

BC Slaný – Wizards dívky  22:44

Střelba: Volejníková 14, Albrechtová 9 (4/3), Freitasová 9 (4/1), Vaňourková 6, Šturmová 4, Džakić 2, Hudečková 2/0

Další dvě utkání jsme odehráli proti holkám z mého mateřského klubu OSK Olomouc, které byly v průměru o rok až dva mladší, ačkoliv my jsme vyměnili Sofi a v prvním utkání také Verču za naše nejmladší Agátu, Domču a Majdu. Především druhé dvě jmenované příjemně překvapily, dokázaly driblovat a včas přihrát dopředu, Agi byla zpočátku jako Alenka v říši divů, postupně se ale dohry také zapojila, především v obraně. O míče opět výborně bojovala Adéla, která se pak za odměnu konečně dočkala svého prvního koše ve skutečném utkání. V obraně se vylepšila také Saša, jen přidat na té rychlosti. S chutí si zahrály Justa s Kasi, které dostaly velkou porci minut a až na jeden útok na vlastní koš ji využily naplno. Starší a zkušenější čtyřka + Danča občas mezi sebou i s ostatními předvedla pěknou spolupráci, zejména hezká shození na volného hráče přímo pod košem.

BC Wizards – OSK Olomouc 88:9

Střelba: Volejníková 22, Albrechtová 16 (4/2), Freitasová 15 (2/1), Vaňourková 14, Hudečková 13 (1/1), Martysh 4, Jabůrková a Džakić 2

OSK Olomouc – BC Wizards 19:57

Střelba: Freitasová a Volejníková 12, Vaňourková 11 (2/1), Rohnová 7 (2/1), Hudečková 6, Albrechtová 5 (2/1), Jabůrková 4, Tůmová 2