V úvodním turnaji nového roku jsme se střetli postupně s mixem z Kolína, dívčím týmem z Říčan a nakonec s pokročilými chlapci z Rokycan – dvě z těchto utkání jsme vyhráli, na šikovné kluky jsme nestačili, ovšem ani tam jsme výrazně nepropadli.

Do prvního zápasu jsme nastoupili po dlouhé době koncentrovaně – to nás také nejspíš zachránilo, jelikož další čtvrtiny už tak přesvědčivé nebyly. Výborně začala Justy, pak se sice trochu vytratila, přesto však podala jeden ze svých nejlepších výkonů (a to především v obraně a celkové aktivitě). Větší drama jsme ani přes drobné výpadky nedopustili a zvítězili. BC Wizards – BC Kolín 38:23

Střelba: Volejníková 15 (2/1), Freitasová 8, Albrechtová, Hudečková a Vaňourková 4, Šturmová 2, Jabůrková 1 (2/1)

Ve druhém, místy docela tvrdém, utkání jsme málem doplatili na naši ledabylost zakončení, kdy si myslíme, doufáme, věříme, že „to tam nějak spadne“ a ono ne. Většinu míčů z takových doskoků pak vytěžil soupeř. Čas byl naštěstí brzy vyčerpán, a my tak vyhráli i toto utkání.
BC Wizards – Slunéčko Říčany 40:35

Střelba: Volejníková 16, Vaňourková 9 (2/1), Freitasová a Rohnová 4, Albrechtová 3 (2/1), Hudečková 2, Šturmová 2 (4/0)

Nakonec jsme nastoupili proti šikovným klukům z Rokycan, kteří sice nebyli věkově starší, ba naopak, nicméně bylo vidět, že s tím míčem už jsou v kontaktu určitě delší dobu než některá naše děvčata – místy stačila pouze Bára, Ema se stihla téměř během jedné čtvrtiny vyfaulovat, Hanka se statečně popasovala s obranou nejlepšího hráče soupeře, tím obtížněji se ale prosazovala v útoku a my už nenašli nikoho, kdo by body obou tradičních opor doplnil.
BC Wizards – SKB Rokycany 15:42

Střelba: Volejníková 9 (2/1), Freitasová 2 (6/2), Hudečková 2, Šturmová 2

Vstup do nového roku jsme tedy zvládli tak „na dvojku“, obzvlášť první utkání bylo velmi slušné, potěšilo hlavně několik krásných shození na volnou hráčku pod koš (Lucka, Hanka, Sofi), dokonce jsme ani většinou nebyli překvapeni, že na nás letí míč a úspěšně jsme zakončili. Bohužel často máme tendence být spravedlivé – až když se ujistíme, že opravdu hrály všechny spoluhráčky (potažmo protihráčky), dovolíme si hrát samy. Týmové pojetí je určitě hezké, nesmí ale přerůst v hru na schovávanou a v pocit, že dát dva koše po sobě je trapas a sólování. Přemíra aktivity a horká hlava (Danča, Barča, Ema) se dají vždycky nějak zkrotit, naproti tomu přehnaně přemýšlivé a opatrné se musejí samy zkusit častěji překonat a třeba i kazit, aby získávaly zkušenosti a dál se zlepšovaly.