Na úvod hodnocení nedělního turnaje je třeba ocenit zejména Emu a Adélu, které prakticky v sobotu večer překopaly svůj program a přišly hrát, přestože původně neměly, stejně tak jde samozřejmě pochvala všem ostatním, které byly na turnaji automaticky, prázdniny neprázdniny, protože prostě hrát chtějí. Škoda, že pro některé jsou utkání stále něčím, kam jdu, když zrovna nemám co jiného na práci, ale vlastně o to zas až tolik nestojím (nemoci a zranění jsou samozřejmě něco jiného). Po týdnu bez tréninku se nás tedy sešlo 8 (s Emou od druhého utkání 9) a odehráli jsme tři naprosto odlišná utkání.
Hned v úvodu jsme nastoupili proti zkušeným pardubickým ´05, kde jsme neměli šanci příliš vzdorovat. Nebylo žádným překvapením, že jsme prohráli vysoko, snad jen někteří mohli projevit více aktivity a nenechat vše na trojici Kačka, Hanka, Danča + vypůjčený Ondra.

Studánka Pardubice 05 – BC Wizards 93:16
Střelba: Vaňourková 7 (2/1), Klimeček 4, Klimečková 3 (2/1), Albrechtová 2

Chuť jsme si jistě mohli (a dokonce měli) spravit na mladších chlapcích ze Slaného – bohužel místo abychom toto utkání odehráli s klidnou hlavou a zkušeně, kupili jsme naprosto začátečnické chyby, které jsme ještě potrhávali nesoustředěností a nechutí bojovat. Jistě, neúspěchy z pod koše, nejistota v driblinku nebo občasné kroky se dají přičíst tomu, že některé přišly na turnaj prakticky ještě v lyžácích, zapamatování si čísla, které bráním nebo rozpoznání oranžové barvy už by ale opravdu nemělo být naším tématem. Hezký střelecký výkon podala Danča (radost udělaly zejména její 100% trestné hody po pár trénincích zaměřených na techniku střelby).

ŠSK Slaný – BC Wizards 51:44
Střelba: Albrechtová 19 (5/5), Vaňourková 13 (2/1), Klimečková 6 (2/0), Džakić 2, Klimeček 2, Freitasová 2

Po krátké diskusi v šatně a hodinové pauze jsme nastoupili proti poslednímu dnešnímu soupeři – Roudnici. Ta turnaj nakonec vyhrála, všichni tedy čekali podobnou nálož jako v utkání prvním a v podstatě jen doufali, že nedostaneme „stovku“.
Na hřiště však jakoby nastoupil zcela jiný nebo aspoň silně probuzený tým, rychle jsme vedli 8:0, první čtvrtinu jsme vyhráli a ještě poločas byl vyrovnaný. Pak jsme už logicky nemohli, navíc šikovní roudničtí chlapci (a pár děvčat) začali přece jen více hrát. Přesto však bylo tohle jednoznačně naším nejlepším utkáním dne (paradoxně proti vítězi turnaje) – když jsme zjistili, že driblink není vše, ba naopak někdy je ho až příliš, předvedli jsme několik krásných přihrávkových akcí přes celé hřiště. Po ztrátě jsme se rychle vraceli do obrany a bojovali o každý míč. Probraly se už úplně všechny včetně Justy, Kasi a Saši, které pochopily, že i ony musí na hřišti něco odevzdat, statečně se prala o míče také Adéla, ta hrála ještě navíc i s bolestivým zraněním. Nejhezčí pohled byl ale pro mě na lavičku střídajících, která povzbuzovala, sledovala hru a působila konečně opravdu jako tým, který hraje bez ohledu na skóre, ale proto, aby si z utkání odnesl dobrý pocit. Povedlo se, z tohohle zápasu ho mít můžete opravdu všechny (promiň, Ondro – všichni 🙂 ).

BC Wizards – Roudnice 32:64
Střelba: Vaňourková 10 (2/0), Freitasová 8, Albrechtová 4, Klimečková 2 (2/0), Jabůrková 2, Martysh 2, Džakić 2